ОКУСИТЕ И ВИДИТЕ КАКО ЈЕ БЛАГ ГОСПОД

ОКУСИТЕ И ВИДИТЕ КАКО ЈЕ БЛАГ ГОСПОДОвим речима Владика шумадијски Г. Јован на Светој Литургији на дан св. Никите Исповедника – 16. априла 2010. године, окупљенима у храму Свете Петке у Виноградима указује и открива да само са Христом, кроз Христа и у Христу ми имамо предокус Царства Божијег које је дошло.

Причешћујемо се Христом и постајемо браћа и сестре Његови кроз веру наду и љубав.

Трпеза Господња – Евхаристија је увек за нас припремљена и ми смо на њу позвани. Као пријатељи Божији по благодати са благодарношћу на позив одговарамо да – ево ме Господе – знајући да од ове љубави нема веће. Причешћујемо се Христом чудесно благодаћу Духа Светога кроз молитве,појање, Јеванђеље…., а најконкретније кроз Причешће самим Телом и Крвљу Христовом. У Причешћу Васкрсење Христово видевши постајемо причасници Пасхе са жељом да се још присније причешћујемо Њиме у незалазном дану који ће доћи.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Преосвећени Владика нам указује да у Евхаристији постајемо благодаћу Духа Светога сведоци Васкрсења Христовог ,позвани смо да слободом и љубављу и сами будемо благовесници ове благе и радосне вести речју и делом.

 

јереј Мирољуб Миладиновић