ПРОСЛАВА ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

ПРОСЛАВА ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУХристос је Васкрсао и живот вечни даровао!

Христос је Васкрсао и све радошћу испунио!

Светлост Васкрсења Христовог обасјала је, као можда никада раније, Аранђеловац, околна села и све вернике. Дародавац живота и Источник радости- Васкрсли Господ Исус Христос сабрао је ове 2010. године Господње небројано мноштво деце и народа у све три градске, као и у сеоске цркве. Не само да су храмови били тесни да приме све који су хтели да присуствују чудесној и сверадосној Васкршњој Литургији, већ су и саме порте биле потпуно испуњене народом божијим.

У Петропавловском храму служено је Васкршње јутрење у поноћ, а света Литургија, на којој се причестило близу 500 верника, у девет часова. У Врбичкој цркви служено је Васкршње јутрење у поноћ и у наставку света Литургија, на којој се причестило 115 верника, као и Литургија у девет часова, на којој је било 313 причесника. У Буковичкој цркви служено је Васкршње јутрење у шест часова и у наставку света Литургија, на којој се причестило 268 верника. Такође, у свим сеоским црквама било је знатно више причесника него ранијих година, што је најбољи показатељ да наш народ све више вером живи и све дубље поима и прихвата Васкрсење Христово.

Након светих Литургија, и у градским и у сеоским црквама, организоване су изложбе Васкршњих јаја која су фарбала и украшавала деца из основних школа и вртића, а у градским црквама су, уз помоћ Туристичке организације Аранђеловца, организовани и културно- уметнички програми. Након Литургијског славља и дечије песме и игре, у све три градске цркве су послужене заједничке трпезе љубави.

У Петропавловском храму је изведена приредба о Васкрсењу Христовом, коју су извела деца из основних и средњих школа, а у организацији вероучитеља. Након тога КУД „Електропорцелан“ је извео диван получасовни програм песама и игара, улепшавши умногоме ово дивно Васкршње сабрање.

Нека би дао Васкрсли Господ да се свагда овако сабирамо око сведивног и сверадосног Васкрсења Његовог.

 

Ваистину Христос Васкрсе!

Јереј Александар Миловановић