Одштампајте ову страницу

САБОР ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У ЈАГОДИНИ

САБОР ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У ЈАГОДИНИДругог дана празника Рождеста Господа и Спаса нашег Исуса Христа, 8. јануара, када сва Црква Христова одаје славу и хвалу Пресветој Богоматери, која је родила Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа, презвитери Миломир Тодоровић и Небојша Младеновић су служили Свету Литургију у Геронтолошком центру у Јагодини.

Данас се сабирају сви верни, да прославе Њу, Матер Богорoдицу, и торжествено се саборно, служи у Њену част. То је била и прилика да се радост Рођења Христова подели са онима којима је је људска пажња потребнија него осталима и који, иако у поодмаклим годинама живота, никако не требају да се осећају остављенима и усамљенима.

Циљ овог литургијског дружења је свакако да и они немоћни који немогу да одлазе у храмове и да присуствују службама Божијим, а самим тим и и најприсније да се сједињују са својим Господом, учествују у радости Рођења Богомладенца и у Царству Божијем. С тим у вези у Геронтолошком центру у Јагодини јереј Миломир Тодоровић, већ око пола године, служи једном месечно (последњег четвртка) Свету Литургију. Ускоро се очекује да Геронтолошки центар обезбеди простор за отварање Параклиса, како би сви корисници у свако време имали место где ће Богу да се помоле.

вероучитељ Борис Милисављевић