Одштампајте ову страницу

Сaопштење Одбора за организовање сахране блаженопочившег патријарха српског Павла

Тело блаженопочившег патријарха српског Павла пренето је у Саборну цркву Светог архангела Михаила у Београду, где се свакодневно служе Свете заупокојене Литургије и помени, уз читање светих Јеванђеља.

Верни који желе да се поклоне телу блаженопочившег светејшег патријарха Павла могу то учинити у београдском Саборном храму који је непрестано отворен.

Сахрана ће се обавити у четвртак, 19. новембра 2009. године. Света заупокојена Литургија тога дана почеће у 7,30 часова у Саборној цркви. У 9,30 часова, ковчег са телом новоупокојеног патријарха Павла биће пренет у погребној поворци у Спомен-храм Светог Саве на Врачару, где ће се у 11,00 часова служити Опело. Сахрана ће се затим обавити у порти манастира Светог архангела Михаила у Раковици.

Српска православна црква моли верне да, у поштовању традиције Православне Цркве које се предано држао блаженопочивши патријарх Павла, не доносе венце, већ - уколико желе - дају прилог у корист завршетка радова на Спомен-храма Светог Саве, на посебна за то обележена места.

из Канцеларије Светог архијерејског синода

у Београду

16. новембра 2009. године

Преузето са сајта СПЦ-а