ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ У ЛАЗАРЕВЦУ

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ У ЛАЗАРЕВЦУАрхимандрит Јустин игуман дечански и савински

У четвртак 24. септембра на дан преподобне Теодоре и преподобних Сергија и Германа, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, Црквена општина Лазаревац је организовала промоцију књиге ''Архимандрит Јустин игуман дечански и савински''.

У уводном слову отац Александар се најпре захвалио Епископу Јовану на благослову за одржавање ове духовне вечери у спомен на оца Јустина, ауторима књиге проф. др. Зорану Илићу, мр. Александру Бачкалову и јеромонаху Макарију на труду и љубави коју су уложили да дођу у Лазаревац и поделе своја искуства у вези живота и дела оца Јустина. Само дела љубави остају, а љубав оца Јустина према Богу, Богородици, Цркви, свима нам који смо га познавали, још траје и управо нас је та његова љубав сабрала вечерас у Лазаревцу, рекао је отац Александар. Он је даље нагласио, да је са нама данас кроз оца Јустина и благослов Светог краља Стефана Дечанског коме је пуних тридесет и три године палио кандило на распетом Косову и благослов Пресвете Богородице Савинске којој је до своје смрти верно служио.

У препуној сали Г.О. Лазаревац аутор књиге Зоран Илић и гости мр. Александар Бачкалов, јеромонах Макарије (Манастир Савина) као и дипл. теолог Рајко Рајић, надахнуто су говорили о оцу Јустину, наглашавајући његов здрав хришћански однос према Богу и човеку, његову светосавску веру прожету народном мудрошћу, а пре свега његово радосно давање свима онима који су код њега долазили по духовни савет.

Након овог званичног дела, братсво храма Светог Великомученика Димитрија је за све присутне организовало пригодан коктел на коме се у пријатној атмосфери разговарало о личноси и догодовштинама оца Јустина (Тасића).

 

јереј Александар Новаковић

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ У ЛАЗАРЕВЦУ