СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ПРОСВЕТУ СПЦ

СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ПРОСВЕТУ СПЦДана 13. августа у Богословији Светог Јована Златоуста у Крагујевцу одржана је седница Комисије за просвету СПЦ. Састанак је отворио Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, председавајући Комисије, а уз њега у раду седнице учествовали су и Његово Преосвештенство Епископ далматински Фотије, члан Светог архијерејског синода задужен за црквену просвету, Његово Преосвештенство Епископ Јован шумадијски, који је био домаћин скупа, као и Ректори и професори Богословија Српске православне цркве.

Тема заседања Комисије за просвету била је разматрање предложених наставних планова и програма за четврти и пети разред Богословија. Поменути планови и програми су од стране односне Комисије у начелу прихваћени, с тим да се у поједине планове унесу додатне измене, који ће потом бити уступљени Светом архијерејском синоду на даљу надлежност.

По завршетку седнице, присутни су посетили новоосновани радио Епархије шумадијске «Свети Јован Златоусти» и похвалили напоре и труд запослених око покретања и рада новог црквеног гласила.