Одштампајте ову страницу

СЛАВА БАЋЕВАЧКЕ ЦРКВЕ

СЛАВА БАЋЕВАЧКЕ ЦРКВЕОвогодишња прослава празника Педесетнице који је и слава баћевачке цркве, почела је у недељу Светом Литургијом коју је служио јереј Владимир Димић уз саслужење ђакона Дарка Павловића. Литургији је присуствовао верни народ баћевачке парохије. У наставку литургије служено је вечерње богослужење, а затим је пререзан славски колач и ослужен помен свештеницима који су сахрањени у порти баћевачког храма Свете Тројице.

После послужења у парохијском дому уследила је литија кроз село Баћевац, која је ове године обновљена после краћег прекида, а народ је са радошћу на записима дочекивао учеснике крсног хода.

Сутрадан, у понедељак, такође је служена Света Литургија после које је литија ишла кроз село Гунцате, а коју је предводио архијерејски намесник бељанички протојереј ставрофор Видо Милић. У центру села, учеснике литије дочекао је велики број народа и деце из сеоске школе и са љубављу и побожношћу учествовао у молитви. После молитве приређена је трпеза љубави за све учеснике литије уз жељу да овај догађај прерасте у традицију.