Одштампајте ову страницу

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИ

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИНа дан преподобног Симеона Персијског 30. априла 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Крагујевачкој цркви. Епископу су саслуживали протојереј Милић Марковић, јереј Бранислав Матић и парохијски ђакон Мирослав Василијевић.

И овог пута као и на предходним литургијским сабрањима Владика Јован је своју пастирску и очинску бригу према повереном стаду изразио речима духовне поуке.

Беседа епископа Јована у Старој цркви у Крагујевцу

Христово Васкрсење за нас православне хришћане јесте Нада у Вечни Живот. Христос је Васкрсењем показао да је највећи људски непријатељ смрт уништена и тиме дао до знања и нама људима да ћемо и ми васкрснути, ако верујемо у Њега. Литургија је место где се сусрећемо са Живим и Васкрслим Господом. Живети Литургијски значи живети у Христу и са Христом, кроз причешће Телом и Крвљу Његовом. Зато смо позвани да стражимо над собом, да нас Господ не затекне неспремне када дође у Слави Својој. Владика је изрекао кључну истину да ће Долазак Господњи за оне људе који верују бити радост, а за оне који не живе хришћански и који неверују, за те ће људе тај дан бити заиста дан Страшнога Суда.