Одштампајте ову страницу

ТОМИНА НЕДЕЉА У ХРАМУ СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ НЕДЕЉЕ У ДЕСИМИРОВЦУ

ТОМИНА НЕДЕЉА У ХРАМУ СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ НЕДЕЉЕ У ДЕСИМИРОВЦУПосета Владике Јована Десмировачкој парохији на Томину Недељу 26. априла 2009. године крунисана је Светом Архијерејском Литургијом коју је у препуном храму Свете Великомученице Недеље служио Епископ шумадијски, уз саслужење три свештеника и једног ђакона.

Своју љубав и бригу према поверном стаду а нарочито према оним најмлађима Првојерарх шумадијски изразио је речима духовне поуке. Суштина вере наше јесте да верујемо да је Христос Васкрснуо. Еванђелска прича о сумњи апостола Томе јесте дивна поука нама који смо у Цркви, да само вером а не разумом можемо појмити Вечне Божанске Истине, које нам је Бог дао да их примимо у наше срце.Вера је једини пут ка сазнању Истине потврђене у Богочовеку Христу, нагласио је Владика.

Беседа епископа Јована у Десимировцу

На Литургији су певали ученици Основне школе из Десимировца, које је Владика похвалио и даривао иконицама. По завршетку Свете Литургије Владика је прегледао до сада урађен живопис, дао одређене сугестије и упознао се са будућим плановима у погледу живописа Цркве, као и о другим грађевинским радовима на улепшавању Цркве. Долазак Епископа шумадијског очекује се и 20 јула када ће као и увек до сада храмовна слава Света Великомученица Недеља бити свечано прослављена.

 

Живота Ст. Марковић
протојереј- ставрофор