ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕПЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВА

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕПЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВАЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован у четвртак 2. априла 2009. године служио је Литургију Пређеосвећених дарова у Старој крагујевачкој Цркви.

Епископу су саслуживали архимандрит манастира Жиче Герасим (Крстић), архијерејски намесник лепенички протојереј ставрофор Саво Арсенијевић, протојереји Милован Антонијевић и Радосав Петровић. Светој Архијерејској Литургији предходила је исповест свештенства а исповедник и ове године био је отац Герасим.

На Светој Литургији дирљиво и надахнуто говорио је Владика Јован. Суштина поста јесте да се сусретнемо са Живим и Васкрслим Господом. Као што се Христос жртвовао за нас и ми смо обавезни да се жртвујемо једни за друге. Васкрсење Христово јесте извор Вечног Живота и Љубави Његове према нама људима, напоменуо је Епископ шумадијски.

Беседа епискпа Јована - 02. април 2009. године

После Литургије приступило се читању реферата на тему: „Духовни дарови и јединство Цркве као Тела Христовог“ коју је за ову прилику припремио јереј Срђан Тошић, привремени парох грошнички.


Мирослав Василијевић, ћакон