Одштампајте ову страницу

ЕПИСКОПИ АТАНАСИЈЕ (ЈЕВТИЋ) И ЈОВАН ШУМАДИЈСКИ У ВАШАРИШТУ И СУШИЦИ

ЕПИСКОПИ АТАНАСИЈЕ (ЈЕВТИЋ) И ЈОВАН ШУМАДИЈСКИ У ВАШАРИШТУ И СУШИЦИУ цркви Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу, у насељима Вашаришту и Сушици, 29. марта 2009. године - четврте недеље Великог поста, Свету Архијерејску Литургију је служио умировљени Епископ Г. Атанасије (Јевтић) уз саслужење Епископа домаћина Г. Јована (Младеновића) шумадијског, и презвитера: протојереја-ставрофора Зорана Крстића, протојереја Милана Беговића, протојереја Рајка Стефановића и протонамесника Небојше Ракића, и ђакона: Александра Сенића, Небојше Јаковљевића, Остоје Пешића и Ивана Гашића.

За нашу Цркву је овај догађај био неизмерна радост. Иако, се сваке недеље наша Црква окупља на своје најважније сабрање – Евхаристију, та је радост још потпунија када су са нама наши духовни оци и учитељи. Имали смо част и задовољство, да служимо са њима истинском Владици и Пастиру - самом Христу, тим пре што је Епископ Атанасије први пут посетио нашу младу Цркву. Неизмерно смо срећни, и велику захвалност дугујемо Еп. Атанасију због мудрих речи којима нас је поучио, и охрабрио да још доследније будемо, оно што јесмо, православни хришћани. Беседа, као и сусрет са једним од најцењенијих српских теолога двадесетог века, оставило је неизбрисив печат на душама свих наших верника. Аутентична вера и аутентично сведочење вере, може се осетити само у сусретима са аутентичним личностима ослобођених од свих клишеа и калупа, а такав је управо Владика Атанасије.

Благодарни смо и нашем Владици Г. Јовану, што се на сваки начин стара да се наша мала локална Црква развија и расте, и што је не спутава, него је спреман да претрпи много, само да нам се открије истина вере.

Празник је увеличан великим бројем људи и деце, као и заједничким причешћем готово свих – целе Цркве.

Захвалност дугујемо и ученицима богословије који су предивним појањем још и више учинили да наша заједничка служба буде икона Царства Небеског.

Захвалност дугујемо свим добротворима нашем ктитору Г. Новици Јевтићу, као и свима који су на било који начин помогли приликом организације: Г. Милутину Пантовићу, Јови Николићу, као и пекари „Сара“.

 

Старешина храма протонамесник Небојша Ракић.