Одштампајте ову страницу

ВЕЛИКОПOСНИ ДАНИ У МАНАСТИРУ ПРЕРАДОВАЦ

ВЕЛИКОПOСНИ ДАНИ У МАНАСТИРУ ПРЕРАДОВАЦПрве недеље Великог Васкршњег поста Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован посетио је свету обитељ манастира Прерадовац. Топло дочекан од сестринства манстира на челу са високопреподобном игуманијом Теклом, Владика је у петак 6. марта одслужио Литургију Пређеосвећених дарова.

Јединственом духовном догађају присуствовао је и велики број благочестивог народа Калудре, Лепојевића и Опарића, који су доласком и учешћем на Светој Литургији још једном показали приврженост Цркви Божјој, причестивши се Телом и Крвљу. И овог пута Владика Јован је своју бригу и љубав према повереном стаду,изразио речима пастирске поуке. Циљ поста јесте да се сјединимо са Господом Исусом Христом. Молитва, пост покајање и смирење јесу једини пут којим можемо доћи до Бога.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у манастиру Прерадовац

Бог нам се стално даје, а на нама је да уложимо труд да што спремнији примимо у себе Господа. А место где се сједињујемо са Њим јесте Црква,која је Тело Његово. Зато нам је Он оставио Цркву, указао је Владика Јован и у недељу 8. марта када је служена Литургија Св. Василија Великог.

По одслуженој Литургији у просторијама манастира уземеђу Епископа и верника вођени су духовни разговори тему вере и црквеног живота.