Чланци поређани по датуму: уторак, 28 октобар 2014

ПРЕДСТАВЉАЊЕ РОМАНА "ПОП" АЛЕКСАНДРА СЕГЕЊАДуховни центар "Св. Јован Златоусти", позива Вас на отварање сезоне представљања књига из едиције "Хришћански роман", издавачке куће Каленић.

О роману "Поп", Александра Сегења, чији је садржај Владимир Хотињенко 2009. пренео и на филмско платно истеименим филмом, говориће Негослав Јованчевић, професор српског језика и књижевности у Богословији Крагујевца и Александра Благојевић, новинар радија Златоусти, дипл. проф. српског језика и књижевности.

Среда, 29. октобар, 19 сати, Свечана сала Богословије на Аеродрому.

Добро дошли!

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ЈАГОДИНИНа радост свештенства и верника беличког намесништва, у двадесету недељу по духовдану, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован началствовао је евхаристијским сабрањем у Цркви која је посвећена Светој Петки у Јагодини.

Пре почетка Свете Литургије, Архијереј шумадијски осветио је крстове за палионицу свећа при овом храму.

Новоподигнута светиња била је испуњена верним народом, а након прочитаног јеванђеља народу се обратио владика Јован речима које појашњавају суштину јеванђелског одломка, проналазе смисао и за нас који живимо много векова након дана када је то записано.

ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 22. октобра када Cвета црква слави светог апостола Јакова и светог Деспота Стефана Српског  (слепог), Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу.