Чланци поређани по датуму: субота, 17 октобар 2009

СПОМЕНИЦА – ФОТОМОНОГРАФИЈА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕНОВА КЊИГА О ШУМАДИЈСКОЈ ЕПАРХИЈИ

(Припремио и уредио Саво М. Арсенијевић, протојереј ставрофор)

У првој деценији XXI века само ретком пригодом, захвајући пре свега ентузијазму у неким епархијама наше помесне Цркве, појављују се озбиљнији зборници, споменице или монографске публикације, посвећене неком значајном јубилеју, личности или важном манастиру и храму. И у тежим временима било је много више изузетно успешних пројеката ове врсте. Као да ни у самој Цркви, а још више у друштву и научним институцијама, нема снаге (многи ће рећи због недостатка финансијских средстава) да се сачињавају монографије о угледним манастирима или споменице посвећене великим јубилејима или изузетним црквеним личностима.

ПРОМОЦИЈА КЊИГА ДРАГАНА ДАМЈАНОВИЋА У ЛАЗАРЕВЦУЦрквена општина Лазаревац је, 15. октобра 2009. године у сали ГО Лазаревац, са благословом Његовог Преосвештенства епископа шумадијског Господина Јована организовала промоцију опуса књига новинара и писца Драгана Дамјановића.

Драган Дамјановић, је као што смо већ напоменули новинар и писац, члан Удружења Књижевника и новинара Србије који до сада објавио близу двадесет књига прозе и поезије, на десетине фељтона, репортажа и телевизијских емисија. Пред нама су се вечерас нашла његова четири наслова: ''Стазама спасења-путопис са Свете Земље'', ''Тројеручица- чудесни пут од Студенице до Хиландара'', ''Газиместан'' и '' Обилић на вешалима''.