Чланци поређани по датуму: недеља, 05 јануар 2020

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И МОЛЕБАН У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУУ недељу, 5. јануара 2020. године, када Црква прославља Оце и празнује светих десет мученика Критских, као и преподобног Наума Охридског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у Саборном храму у Крагујевцу. Епископу су саслуживали протојереј – ставрофор др Зоран Крстић и свештеници и ђакони Саборног храма.

У ХРАМУ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ТОПОЛИ СЛУЖЕНА СВЕТА ЛИТУРГИЈА И МОЛЕБАН ЗА ПРЕСТАНАК ТЕРОРА НАД ЦРКВОМ БОЖИЈОМ У ЦРНОЈ ГОРИСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована у Тополи је 5. јануара 2020. године, на дан када прослављамо 10 мученика Критских и Светог Наума Охридског, служена Света Литургија и Молебан поводом немилих догађаја у Републици Црној Гори.

Литургијским сабрањем началствовао је архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић уз саслужење протојереја – ставрофора Радомана Бубање, протојереја Драгослава Богдановића и Ненада Савића, протонамесник а Александара Петровића и ђакона Стевана Илића.