Чланци поређани по датуму: среда, 09 септембар 2015

РАДУЈМО СЕ И ВЕСЕЛИМО ЗБОГ ВЕЛИКОГ ЗВАЊА И ПРИЗВАЊА КОЈЕ ИМАМО КАО ХРИШЋАНИУ понедељак 7. септембра када се наша Света Црква молитвено сећа преноса моштију светог апостола Вартоломеја и светог апостола Тита, шумадисјки Првојерарх и Архипастир Преосвећени владика Јован служио је у Свету Литургију у храму Спаљивања моштију светог Саве у Крагујевцу. Његовом Преосвештенству саслуживали су протонамесник Немања Младеновић, јереј Иван Антонијевић и ђакон Милош Ђурић.

ПОСЕТА МАНАСТИРУ ОСТРОГ КОРИСНИКА ЗАВОДА „МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ УПРАВЕ ЗАВОДА И ПАРОХИЈЕ МАРШИЋАНСКЕСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована у освит једне септембарске зоре пут манастира Острог упутила се колона оних који су сигурни да их тамо чека нешто што не прави разлику између људи. Сигурни да ће им та пружена рука дати мир и блискост,са осмехом на лицу немо су изразили свој понос што су баш они данас ту. Спремни да и на тај начин покажу своју веру, са радошћу су примили вест о посети овој светињи.

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА НА РУШЕВИНАМА МАНАСТИРА КАСТЕЉАНААРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА НА РУШЕВИНАМА МАНАСТИРА КАСТЕЉАНАНа Оданије празновања Успенија Пресвете Богородице, 5.септембра 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију на остацима порушеног храма Св. великомученика Георгија Манастира Кастељана у Неменикућама.

Преосвећеном Епископу Јовану саслуживали су свештенослужитељи: протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, архијерејски намесник космајски, јереј Слађан Влајић, главни војни свештеник при Војсци Србије, јереј Горан Лукић, парох неменикућски, јереј Марко Стевановић, парох поповићки, протођакон Небојша Васиљевић и ђакон Филип Јовановић.