Чланци поређани по датуму: четвртак, 04 децембар 2008

ЗАПОЧЕО ПРОЈЕКАТ КАД ПОРАСТЕМ БИЋУ – ЗДРАВ!!!Институт за јавно здравље Крагујевац започео је пројекат «Кад порастем бићу ЗДРАВ», под покровитељством Града Крагујевца, а са Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована. Овај пројекат представља план превенције алергијских болести на територији града Крагујевца. У оквиру овог пројекта биће одржано више предавања у просторијама Духовног центра Саборне цркве у Крагујевцу.

Прво у низу предавање одржано је 26. 11. 2008. године на тему «Имунолошка основа и дијагностика алергијских болести» гости предавачи били су Доц. др Дејан Баскић и Мр др Невенка Илић из Института за јавно здравље. Они су детаљније објаснили како настају алегијске болести и како је могуће деловати превентивно. Нарочито су говорили о циљу овог пројекта који је започео Институт.

Циљ пројекта „Кад порастем бићу ЗДРАВ“ је смањење броја оболелих од алергијских болести и астме на територији града Крагујевца.

СЛАВА МАНАСТИРА КАЛЕНИЋПразник Ваведења Пресвете Богородице и ове године, када се прославља јубилеја шест векова трајања, свечано је прослављен у манастиру Каленић. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је у среду 03. 12. 2008.године у навечерје празника свечано бденије, а сутрадан на сам празник и Свету архијерејску литургију, уз саслуживање више свештеника и ђакона епархије шумадијске, у оквиру које је и пререзан славски колач.