Чланци поређани по датуму: среда, 03 август 2011

ПРЕПОРОЂЕН ХРАМ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ЦВЕТОЈЕВЦУУ уторак 02. августа 2011. године, Црква Божија у селу Цветојевац надомак Крагујевца прославила је своју храмовну славу Светога пророка Илију Светом Архијерејском литургијом којом је началствовао Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење свештенства Епархије шумадијске.
Будући да је трудом протонамесника Бојана Димитријевића и јереја Владимира Ћировића, који опслужују Цветојевачко - јовановачку парохију, храм у потпуности обновљен, Владика Јован је најпре обавио Мало освећење храма.
Владика Јован је протонамесника Бојана Димитријевића рукопроизвео у чин протојереја, а јереја Владимира Ћировића је одликовао правом ношења црвеног појаса. У краћем обраћању овој двојици свештеника, Владика је рекао да очекује да своја унапређења, која добијају од Цркве Божије, приме на смирење, а не на гордост и да имају свест да их нису сами стекли, те да је то свакако признање и верноме народу Цветојевца који је у потпуности подржао нове посленике на њиви Господњој.

САБОР  ДЕСПОТА СТЕФАНА ЛАЗАРЕВИЋА У ПАВЛОВЦУДана 1 августа 2011. године када наша Света српска Православна Црква молитвено прославља светог Деспота Стефана Лазаревића, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у средњевековном манастиру Павловац у подножју Космаја.
Света Литургија је почела доласком нашег Првојерарха кога је дочекало стотинак људи, мештана села Кораћице и околних места.