Чланци поређани по датуму: субота, 31 март 2018

ЦВЕТИ У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУЕпископ шумадијски Г. Јован је на празник Цвети 01. априла 2018. године, служио Свету Архијерејску литургију у Старој Милошевој цркви у Крагујевцу. Владики Јовану су саслуживали ректор крагујевачке богословије Свети Јован Златоусти протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј Милић Марковић и јереј Владан Костадиновић, који је уједно, по благослову Његовог Преосвештенства беседио.

ЦВЕТИ У ЦРКВИ СВЕТОГ ЈОАНИКИЈАУ недељу. 01. априла 2018. године, када наша Света Црква слави успомену на Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвети, сабрао се верни народ у цркви Светог Јоаникија у Бресници. Литургију је служио јереј Милош Ђурић, а ученици који похађају Верску наставу у ОШ “Ђура Јакшић”, учествовали су у одговарању и појању са сабраним народом током Литургије.

ЛИТУРГИЈА НА ПРАЗНИК ЦВЕТИ У ВУЧКОВИЦИУ недељу 1. априла 2018. године верни народ села Вучковице се окупио на литургијском сабрању у својој цркви покрова Пресвете Богородице. Литургију је служио јереј Владимир Благојевић, а саслуживали су му јереј Владан Вуковић и протојереј Митар Ђурић. У сабрању су активно учествовала деца свештеника и деца из оближње школе. Сва деца су појала и причестила се Истинитим Телом и Крвљу Господњим.