Чланци поређани по датуму: четвртак, 05 фебруар 2009

Часопис „ Растко“, је школски часопис, који је намењен деци, а у коме искључиво пишу деца чланови новинарске секције школе коју води вероучитељ Борис Милосављевић, а која је у школи ради већ више од две и по године.

ЗЕМЉА ЖИВИХЊегово преосвештенство Eпископ шумадијски Господин Јован је на дан Светог свештеномученика Климента Анкирског посетио заједницу "Земља живих" у Брајковцу и том приликом уз саслуживање јеромонаха Макарија, старешине манастира Светог великомученика Георгија у Ћелијама, служио Свету архијерејску литургију.

На литургији је поред локалног свештенства присуствовао и отац Бранко Ћурчин један од главних протагониста и иницијатора читавог овог пројекта, али и велики број штићеника који се тренутно лече, како у овој кући тако и у остале три куће које се налазе на територији бачке епархије. Благословом и молитвама нашега владике Јована и великим трудом оца Александра Новаковића ова кућа у Брајковцу се развија и постаје својеврсна школа духовног живота од ширен друштвеног значаја и утицаја.

HristodarПоводом 205 година од I Српског устанка и празника Сретење, дана државности Републике Србије српски културни и историјски центар „Српска круна“ организовао је, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Г. Јована, у Епархијској сали у Крагујевцу представљање збирке песама г-дина Јована Стојиловића „Христодар“.