Чланци поређани по датуму: среда, 07 октобар 2009

ImageУ граду Ужицу 4. октобра 2009. године, одржан је Сабор беседништва, у организацији храма Светог јеванђелиста Марка и јереја Милића Драговића. Тема овог саборавања била је: Тамо где је благо ваше, онде ће бити и срце ваше. У такмичењу су учествовали представници из неколико Епархија: жичке, браничевске, дабро-босанске, шумадијске, захумско-херцеговачке, црногорско-приморске. Прво место у такмичењу, заузео је представник Епархије браничевске, а друго место из Шумадијске епархије, јереј Срећко Зечевић.

СМИРЕЊЕ ЈЕ ТЕМЕЉ СВИХ ХРИШЋАНСКИХ ВРЛИНАДиван је Бог у светима својим! Сабрана око Tрпезе Господње Црква је и данас, славећи светитеље Господње, славила васкрслога Христа и свето име његово, које их је и прославило. Свети Великомученик Фока, ради чијег смо се помена окупили, са смирењем прихвативши страдање у име Христово, прихватио је смрт и васкрсење у Господу. Управо на ову хришћанску врлину – смирење све нас је подсетио Владика наш Јован тумачећи јеванђелске речи Св. Апостола Луке.

ImageУ недељу 4. октобра 2009. године Црквени хор ''ОПЛЕНАЦ'' из Тополе, снимио је материјал за свој нови трећи ЦД, за који је благослов дао Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован.