Чланци поређани по датуму: септембар 2007

Његово преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован је, у Недељу по Воздвижењу (30. септембра), уз саслуживање свештенства колубарско-посавског намесништва и уз присуство великог броја верника, служио Свету архијерејску Литургију у храму Св. Николаја Чудотворца Мирликијског, у селу Миросаљци код Лазаревца. Преосвећени владика је за време Свете Литургије удостојио чина протојереја тамошњег пароха, протонамесника Драгана Алића, а у чин ђакона рукоположио новог делатеља на њиви Господњој, свршеног богослова и студента теолошког факултета, Ненада Петровића.

 

KijevoСубота 29. септембар 2007. године, био је дан  свеопште радости мештана села Кијева, надомак Баточине. Први разлог за славље је обнова храма Св. Тројице, која је данас после обнове,  права лепотица и понос овога краја. А други разлог је повратак оца Рафаила Хиландарца у своје родно место и у своју обновљену задужбину, јер су његови посмртни остатци пренети из манастира Жиче, где је почивао од дана упокојења 5. марта 1937. године. Ова година је 70-то годишњица од Његове смрти.

Св. Архијерејску Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење 10 свештеника и једног ђакона.

 

Осврт на предавање епископа Атанасија (Јевтића) одржаном на Крстовдан, у четвртак, 27. септембра 2007. године у 17 часова у Градској дворани Шумадија у Крагујевцу.

Призив Светог Духа Крагујевац БогословијаПрвог септембра у суботу Његово преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Литургију поводом почетка нове школске године у Богословији Светог Јована Златоуста у Крагујевцу.

На Литургији је рукоположио Ивана Теодосића, апсолвента теолошког факултета из Аранђеловца, у чин ђакона.