Чланци поређани по датуму: уторак, 17 септембар 2019

ЧАС ДУХОВНОСТИ ОДРЖАН У ОШ “ТРЕЋИ КРАГУЈЕВАЧКИ БАТАЉОН” У уторак, 17. септембра 2019. године, у ОШ “Трећи Крагујевачки батаљон” одржан је час духовности поводом десетих Госпојинских свечаности.

Овогодишња тема “Свети Сава и Српска Црква у наручју Пресвете Богородице” надахнула је све који су учествовали у реализацији овог часа да он буде управо тако припремљен.

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУУ уторак, 17. септембра 2019. године, на празник свештеномученика Вавиле, пророка Мојсеја Боговидца, Светог Петра Дабробосанског и преподобног Петра Троношког, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Литургију у храму Светог Пантелејмона у Станову.

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Сретко Петковић и ђакон Недељко Дикић.

Духовни центар Богословије "Свети Јован Златоусти" у Крагујевцу у уторак, 17. септембра отвара своју нову сезону предавањем проф. др Дарка Танасковића "Стање и домети међурелигијског дијалога".

Проф. др Дарко Танасковић је познат српској јавности као угледни дипломата, који је до недавно био амбасадор при УНЕСКУ, а раније и амбасадор Србије у Ватикану и Републици Турској. Он је један од најпознатијих српских исламолога, оријенталних филолофа, а до пензије је био универзитетски професор на Филолошком факултету у Београду.

Предавање се одржава у Свечаној сали Духовног центра Богословије "Свети Јован Златоусти" (зграда Фискултурне сале, поред храма Светог Саве на Аеродрому) и почиње у 18 сати и 30 минута.

Добро дошли!