Чланци поређани по датуму: понедељак, 11 јул 2016

Радио Златоусти Српске православне епархије шумадијске обележиће сутра седму годину свог постојања. Наиме, овај радио је почео да емитује свој експериментални програм на Петровдан 2009. године. Првих неколико дана програм је трајао два сата, а од тада Радио Златоусти емитује 24-сатни програм на 90,5 мегахерца, који је чујан на територији Крагујевца и околине. Иначе, редакција Радија Златоусти Српске православне епархије шумадијске припрема и реализује и ТВ хронику Епархије шумадијске „Верујем“ која се на телевизијама Канал 9 у Крагујевцу ТВ Флеш из Аранђеловца и ТВ Храм.

Празник апостола Петра и Павла прославља се и као храмовна слава нове цркве у Јагодини. Тим поводом у порти овог храма биће одржан традиционални Етно сајам, а Црквена општина јагодинска, архијерејско намесништво Беличко, припрема и богат културно уметнички програм. Опширније о томе у разговору са архијерејским намесником беличким протојерејем Небојшом Младеновићем, кога је припремио вероучитељ из Јагодине Борис Милосављевић.

ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 6. jула 2016. године, када Света православна црква слави Свету мученицу Агрипину, Владимирску икону Мајке Божије.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА ЦРКВЕ У МАЛОЈ ВРБИЦИУ суботу, 9. јула 2016. године, када наша Света Црква прославља и празнује Преподобног Давида Солунског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован у раним поподневним сатима освештао је темеље новог храма у Малој Врбици посвећеног Светом Апостолу и Јеванђелисти Јовану Богослову. Овом приликом Владика је, такође, освештао крст и звоно ове Цркве.