Чланци поређани по датуму: недеља, 19 септембар 2021

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ЈУНКОВЦУВерни народ села Јунковца, чија је црква посвећена Сабору Српских Светитеља, прославио је 19. септембра 2021. године своју храмовну славу. Свету Литургију служио је архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, а саслуживали су протонамесник Никола Илић и ђакон Стеван Илић.

За певницом појали су јереј Обрад Видаковић и Ђорђе Гојковић студент правних наука.

Хиротонија архимандрита Дамаскина за Епископа мохачког

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началствовао је 19. септембра 2021. године у Саборном храму Светог Саве на Врачару светом архијерејском Литургијом и свечаним чином хиротоније изабраног и нареченог високодостојног архимандрита Дамаскина (Грабежа) у чин Епископа мохачког, викара Епископа бачког.

МОЛЕБАН ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У СЕЛУ БАЊАУ недељу, 19. септембра, мноштво деце испунило је храм Светог пророка Илије у Бањи, када је служена Света Литургија после које је одслужен и молебан за почетак нове школске године.

Трудом и љубављу вероучитеља Момчила Јагодића, који је позвао и организовао децу да дођу на тај дан у Цркву, велики број малишана из села Бање, Брезовца и Липовца приступио је Светој Чаши на Светој Литургији и учествовало у молебану за почетак школске године.