Чланци поређани по датуму: недеља, 27 октобар 2019

ХРАМ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВЦУ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУПразновање преподобне мати Параскеве у виноградском храму у Крагујевцу свечано је почело празничним бденијем које је у суботу 26. октобра 2019. године служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслужење свештеника и ђакона крагујевачких храмова. Храм Свете Петке био је испуњен свештенством, монаштвом, ученицима Богословије “Светог Јована Златоустог”, као и верним народом којем је Епископ Јован пожелео благословен долазак у овај свети храм.

СВЕТА ПЕТКА ПРОСЛАВЉЕНА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИУз присуство мноштва верног народа, гостију и свештенства прослављена је храмовна слава, Преподобна мати Параскева – света Петка у паланачком храму.

Света Петка, светитељка српског порекла, веома је поштована у нашем народу, сматра се заштитницом и заступницом жена и децe, али и свих оних који јој се молитвом обраћају и траже заштиту и помоћ.

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У АРАНЂЕЛОВЦУУ недељу, 27. октобра 2019. године, када наша Света Црква прославља спомен на преподобну мати Параскеву, у поподневним часовима, у храму Светих апостола Петра и Павла се већ традиционално дуги низ година врши света тајна јелеосвећења.

Свету тајну су вршили: протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протојереји Љубиша Ђураш, Милован Ранковић, Слободан Раковић и Радивоје Марић, протонамесници Александар Миловановић, Иван Теодосић и Дејан Тодоровић, јереји Милош Митровић и Немања Искић и ђакон Александар Бабић.

СЛАВА ЦРКВЕ ПРЕПОДОБНЕ МАТЕРЕ ПАРАСКЕВЕ У ЈАГОДИНИЈагодинско небо се отворило на дан када наша света Црква прославља Преподобну мајку Параскеву, 14/27. октобра 2019. године. Црква посвећена овој светој угодници Божијој свечано је обележила своју славу заједно са свим гостима и људима добре воље који су узели учешће у овој свечаности.