Чланци поређани по датуму: четвртак, 08 март 2018

РЕГИОНАЛНО САВЕТОВАЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ОДРЖАНО У ПАРОХИЈСКОМ ДОМУ МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕДана 9. марта 2018. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована у Свечаној сали Парохијског дома храма Успења Пресвете Богородице одржано је регионално саветовање Института за ратарство и повртарство из Новог Сада под вођством регионалног представника Института Стефана Ђурђевића. Саветовање се базирало на пролећној сетви јарих усева. Господин Ђурђевић је отворио скуп и представио Институт за ратарство и повртарство по организационим јединицама и указао на значај гајења домаћих сорти и хибрида, нагласивши да су у години јубилеја и прославе 80 година од оснивања Института у плану даља ширења тржишта и увођење нових сорти и хибрида свих ратарских и повртарских биљних врста, намењених високим и стабилним приносима.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА БЕЛИЧКОГ НАМЕСНИШТВА У БАГРДАНУУ петак, 9. марта 2018. године, треће недеље Часног поста, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светог архангела Гаврила у селу Багрдан, надомак Јагодине.

Епископу су саслуживали настојатељ манастира Драча, високопреподобни игуман Онуфрије (Вранић), архијерејски намесник белички, протојереј Небојша Младеновић, протојереј Александар Гајић, јереј Миломир Тодоровић и јереј Милан Јовановић, са протођаконом Иваном Гашићем и ђаконом Далибором Нићифоровићем. Након, претходно обављене исповести свештенства беличког намесништва, које је извршио високопреподобни игуман Онуфрије, а по благослову Преосвећеног Владике Јована, сви свештеници намесништва су приступили Светој Тајни Причешћа.