Чланци поређани по датуму: уторак, 21 јул 2009

Интервју Градоначелника Верољуба Стевановића Радију ЗлатоустиГрадоначелник Верољуб Стевановић на отварању Радија Златоусти

Прво да искористим прилику да вам честитам, да вам пожелим све најбоље на почетку. Овакав радио је био потребан свима нама. Глас Владике,  глас Цркве је јако битан, посебно  у овим тешким временима.    Знам колико је било проблема око тог простора где је смештен Радио, знам какве су нам биле жеље и колико смо желели да пожуримо и да завршимо ту  фискултурну салу и тај простор за радио и поред тог радија  један простор за нашу децу у православном обданишту и један прилазни део. Хвала Богу, кренуо је бар Радио. Надам се да ће и комплетан објекат бити завршен у најскорије време.  

ImageУ шесту суботу по Пасхи, 18. јула 2009. године, када Српска Православна Црква молитвено прославља преподобног Атанасија Атонског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је у храму Светог Јована Богослова, у Влашком Долу, служио Свету Архијерејску Литургију.Мноштво  народа  међу којима је било доста деце ,дошло је да дочека свога Епископа .Пре почетка Литургије Владика Јован је  освештао новоподигнути парохијски дом.

ImageПраксу да скоро сваког петка служи  у храму Свете Петке у Виноградима , Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован наставио је и 17.јула 2009.године на дан када се Црква молитвено сећа Св.Андреја Критског и Св. свештеномученика Саве Горњокарловачког. И овог пута Владика Јован је поучио верни народ богонадахнутом беседом.