Чланци поређани по датуму: субота, 06 јануар 2007

Vinogradi BozicНајрадоснији празних Христовог Рођеања за све вернике Крагујевца, а посебно виноградске парохије, протекао је у величанственој духовној атмосфери што је само потврда да сабрања оваквог типа имају значај ако сву своју снагу усмеримо ка вечном идеалу - Богочовека Христа и пођемо ка Витлејемској пећини у којој је рођен наш Спаситељ, осећајући Његово присуство. Бити у Спаситељевој близини велика је част и она се стиче високим унутрашњим духовним квалитетима. Господ је увек близу нас и ми смо близу Њега каже апостол Павле. Потребно је да му приђемо чистом душом и чистим срцем. Зато је за вернике виноградске парохије ово био посебан дан.

 

Stara crkva KragujevacПразник Рођења Господа Исуса Христа прослављен је и у храму Свете Тројице (Стара црква) Литургијским сабрањем.

На Бадњи дан великом повечерју присуствовао је и градоначелник града крагујевца господин Верољуб Стевановић. Он је са председником црквене општине Стара црква, господином Вукмиром Миленковићем, унео бадњак у храм и пожелео много среће, мира, љубави и Божијег благослова.

Свету Литургију у Старој цркви служило је братство храма, а посланицу је прочитао ђакон Старе цркве Мирослав Васиљевић. Радост празника је настављена и наредих дана на празник Сабора пресвете Богородице и на празник Светог првомученика и архиђакон Стефана.