Чланци поређани по датуму: уторак, 05 август 2014

СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЈА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У ЦВЕТОЈЕВЦУПоводом прославе храмовне славе Светог пророка Илије у Цветојевцу, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску литургију уз саслужење свештенства Архијерејског Намесништва лепеничког.

Пред почетак литургијског сабрања Владика Јован је освештао новосаграђену чесму и икону “Живоносни Источник”, а у наставку и новосаграђену палионицу свећа. Храм у Цветојевцу био је мали да прими све вернике. Вредно је нагласити да се велики број верника и деце причестио Светим Тајнама.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И ПАРАСТОС БЛАЖЕНОПОЧИВШЕМ ЕПИСКОПУ ХРИЗОСТОМУ У МАНАСТИРУ ВУЈАННакон пустошења, разарања и вишевековног тиховања манастира Рујан, благословом и залагањем почившег Владике Хризостома поново се слави Господ и приноси Благодарна жртва Тела и Крви Христове на олтару ове светиње. Родитељском бригом, под својим омофором, око вог жртвеника нас је окупио Владика Јован, молитвено се сећајући блажене успомене Епископа Хризостома.