Чланци поређани по датуму: уторак, 14 јул 2009

Храмовна слава Цркве у СипићуСлава храма св. Врачева Козме и Дамјана и ове године свечано је прослављена  у шумадијском селу Сипићу. Свету Литургију  служили су протојереј Србољуб Марковић, пензионисани свештеник протојереј Петар Манић и јереј Миломир Васиљевић, уз саслужење ђакона Дејана Шишковића.

 Среда, 15. јул у 11 сати.

Катихизис

Image Када Бог продре до нас, или када ми продремо до Бога, под извесним, изузетним околностима, или зато што се ствари открију изненада са дубином коју никада раније нисмо опазили, или када изненада у нама самима откријемо дубину у којој се налази молитва и из које може бити упућена, нема никакве препреке за молитву. Када смо свесни Бога, ми стојимо пред Њим, славимо Га, говоримо с Њим.

Свети Козма и ДамјанБлагодат исцељења примивши, здравље дајете онима који су болесни, чудотворци Козмо и Дамјане, лекари преславни, вашом посетом победисте демонске подвале, свет исцељујући чудесима.
Бесребреници и чудотворци, рођени су негде у Азији од оца незнабошца и мајке хришћанке. По очевој смрти, мајка Теодотија посветила је све своје време и труд да синове васпита и подигне као истините хришћане.