КВИЗ – ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРАВОСЛАВНОГ КАТИХИЗИСА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА У РАЧИ

КВИЗ – ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРАВОСЛАВНОГ КАТИХИЗИСА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА У РАЧИАрхијерејско намесништво рачанско је било у прилици да по други пут буде домаћин такмичења средњих школа из веронауке. Наиме, 25. априла 2013. године у Рачи, ученици средњих школа “Ђура Јакшић” Рача, “Никола Тесла” Баточина, “Пољопривредно – ветеринарска” Рековац и Средња школа из Лапова, су узели учешћа у квизу. О регуларности и исправности такмичења, као и о броју освојених поена старао се жири у саставу: Протонамесник Радивоје Стојадиновић-вероучитељ, ђакон Влада Бранисављевић – вероучитељ и Катарина Бранковић –педагог.

Пре почетка самог такмичења све присутне је благословио Архијерејски намесник рачански Љубиша Ђураш, протојереј. Квиз је отворио координатор верске наставе у намесништву рачанском свештеник Дејан Шишковић. Бираним речима поздравио је учеснике квиза, пожелео да им Господ Бог да просвећени ум, јаку вољу и велику љубав према Богу, према нашој Светој Цркви и много успеха у такмичењу.

Велика борба. Мотивисаност такмичара. Жар за победом се приметила у току читавог трајања квиза код свих учесника. Ученици су показали квалитетно знање у прва два сета питања, да би у невероватној завршници одлучиле асоцијације. Победила је школа “Никола Тесла” из Баточине са освојених 147 бодова у саставу: Душан Којанић, Милош Којанић и Никола Милосављевић, само три више од домаћина квиза средње школе “Ђура Јакшић” са освојених 144. Треће место са освојених 106 бодова је заузела средња школа из Рековца, а средња школа из Лапова са освојених 90 бодова заузела је последње место. Такмичење је протекло у веома лепој атмосфери.

На крају квиза, архијерејски намесник рачански протојереј Љубиша Ђураш захвалио се свим учесницима квиза, а победницима пожелео успеха у даљем такмичењу. Након тога је уручио дипломе и награде и позвао све на заједничку трпезу љубави.

Општи утисак је тај да су сви победници, јер су показали невероватно знање из Верске наставе.

јереј Дејан Шишковић