Чланци поређани по датуму: уторак, 26 новембар 2019

ВЛАДАН КОСТАДИНОВИЋ, ЈЕРЕЈУ неописивом низу лепота којима творевина сведочи красоту своје богосазданости, дар љубави наткриљује све. Као лек исцељења и залог живота у радости Господњој, љубав је вазда била тих лахор који је надјачао све буне и вихоре. Љубав је темељна потка којом је све што је омеђено почетком и крајем, постало оно што живи у вечности. Преображај и уздизање историје, њено покретање ка слави вечног битија представља аманет и cоnditio sine qua non за сваког ко прихвати да сведочи Љубав, за сваког ко се осмели да се вине изнад стега саможивља и уђе у радост Господара свога.

СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ – СЛАВА БОГОСЛОВИЈЕУ понедељак 25. новембра свечаним и празничним вечерњим у школском храму одпочела је прослава патрона Богословије "Светог Јована Златоустa".

Вечерњим богослужењем је началствовао високопреосвећени митрополит загробачко - љубљански Господин Порфирије. Анђеоски образ и ризу спасења на себе је примио професор Новог Завета и Литургике господин Јован Прокин, добивши име небеског заштитника наше Богословије  - Светог Јована Златоустог.

ПОКЛАДЕ У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ ОРАШАЧКОМУ уторак, 26. новембра, после вечерње службе у Аранђеловцу је одржан братски састанак свештенства орашачког намесништва.

Након братског састанка у дому архијерејског намесника орашачког протојереја-ставрофора Миће Ћирковића и протинице Марице, за свештенство је уприличена гозба поводом поклада и у сусрет почетку Божићног поста.