Одштампајте ову страницу

СЕМИНАР – РЕЛИГИЈА И МЕДИЈИ, РАДИЈСКО НОВИНАРСТВО

СЕМИНАР – РЕЛИГИЈА И МЕДИЈИ, РАДИЈСКО НОВИНАРСТВОСрпска православна Епархија шумадијска била је од 3. до 7. октобра домаћин семинара "Религија и медији, радијско новинарство" намењеног новинарима православних црквених медија у Србији. Организатор овог семинара је Фондација "Конард Аденауер" из Београда, а предавач Карол Лупу из Баварског радија у Минхену. Коорганизатори су били Богословија "Свети Јован Златоусти" из Крагујевца и Радио Златоусти. То је, иначе, други овакав семинар, а први је одржан у јануару прошле године такође у Богословији "Свети Јован Златоусти" и Радију Златоусти.

Током семинара којем су присуствовали новинари Радио Слово Љубва из Београда, Радио Беседе из Новог Сада, Радио Гласа из Ниша, Радио Тавора из Бачке Паланке, Радио Славословља из Суботице, Радио Милешеве из Пријепоља, Радио Искона из Врања, Радио Светигоре са Цетиња и домаћина Радио Златоусти из Крагујевца, говорило се и о религији и духовности у радио програму, етици, истинитости, прећуткивању, као и како новинар може стећи оријентацију, где су његове границе, којим ресурсима располаже, које су његове обавезе, а који његови идеали.

У име домаћина учеснике семинара је дочекао и са њима разговарао протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, ректор Богословије "Свети Јован Златоусти", као и одговорна уредница Радија Гордана Јоцић.