Одштампајте ову страницу

У Најави На Радију Златоусти

 Среда, 15. јул у 11 сати.

Катихизис

Image Када Бог продре до нас, или када ми продремо до Бога, под извесним, изузетним околностима, или зато што се ствари открију изненада са дубином коју никада раније нисмо опазили, или када изненада у нама самима откријемо дубину у којој се налази молитва и из које може бити упућена, нема никакве препреке за молитву. Када смо свесни Бога, ми стојимо пред Њим, славимо Га, говоримо с Њим.
Среда 15. јул у 10,05 - Емисија о болестима зависности. Који део психе оболи?

 Жеђ

Средом у 10 и 5

Емисија о болестима зависности: алкохолизму, пушењу, наркоманији... У овој емисији говорићемо и о самоубицама.
Аутор: Оливера Станчић

Среда 15. јул у 11 - Одсуство Бога када га зовемо. Да ли је Бог стварно одсутан? 

БОЛЕСТ ЗАВИСНОСТИ КАО БОЛЕСТ ДУШЕ

15. 07. 10,05

Уопштено о болести зависности. Које је порекло болести? Који део психе оболи? Душа, дух? Да ли је болест зависности "метафизичка жеђ", жеђ за смислом живота?  

Катихизис

Среда, 15. јул у 11 сати.

Када Бог продре до нас, или када ми продремо до Бога, под извесним, изузетним околностима, или зато што се ствари открију изненада са дубином коју никада раније нисмо опазили, или када изненада у нама самима откријемо дубину у којој се налази молитва и из које може бити упућена, нема никакве препреке за молитву. Када смо свесни Бога, ми стојимо пред Њим, славимо Га, говоримо с Њим.
На самом почетку имамо, тада један важан проблем: ситуацију у којој нам се чини да је Бог одсутан. То је оно о чему бих сада желео да говорим... (митрополит Антоније Блум)
ТЕМА НАШЕ ПРВЕ ЕМИСИЈЕ ЈЕ ОДСУСТВО БОГА КАДА ГА ЗОВЕМО.
ДА ЛИ ЈЕ БОГ СТВАРНО ОДСУТАН?
 
Разговарају: Марко Вуксановић и протојереј Милић Марковић

Понедељaк 20. јул у 9,30 - Да ли Библија скрива "судбину" сваког човека? 

 Библијски код

Понедељак 20.јул, (Понедељком у 9 и 30)

„Велики део човечанства мисли да је Библија просто стари фолклор, мит, да је наука једина поуздана слика ралности. Други кажу Библија, као Божја реч, мора бити истинита и стога наука мора бити у криву. Ја мислим да ће се, коначно, кад обе разумемо довољно, религија и наука спојити...“ (Мајкл Дроснин „Библијски код“)
„Од младости, од своје четрнаесте године, ја сам читао Јеванђеље и осећао да би човек могао да нема у животу никакав други задатак него да са другим дели ту радост која преображава живот и коју сам откривао у упознању Бога, упознању Христа кроз Јеванђеље...
... Хтео бих да кажем да свако од нас мора да дубље проникне у Јеванђеље и да тамо треба да открије заповести, тај призив Божји и молбу које Бог упућује свакоме понаособ и накоје нам ваља одговорити читавим својим животом, читавим умом својим и срцем својим, читавом снагом својом и слабошћу својом. Ми у Јеванђељу треба да откривамо не речи које се обраћају свима и свакоме, него речи које се тичу свакога од нас лично, речи које обузимају срце, просветљују дух, обнављају вољу и натапају нас силом Божјом. Штавише, ми се морамо прожети том новом димензијом коју Јеванђеље, наше познање Христа Господа, Његова љубав према нама и љубав кому ми према Њему гајимо, са своје стране нужно стварају у нама – димензијом новом која се тиче Бога, човека и читавог космоса. То значи да бисмо морали да живот видимо и сагледавамо онаквим каквим га види Бог.” (Митрополит Антоније (Блум) „Јеванђеље и ми”)
Научно-образовна емисија која вам открива тајне Светог Писма – Библије.

Аутор: Ана Вукомановић