Чланци поређани по датуму: уторак, 10 септембар 2019

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И ОСВЕЋЕЊЕ МАНАСТИРСКОГ БУНАРА У МАНАСТИРУ СВЕТОГ ГЕОРГИЈА У ЋЕЛИЈАМАНа дан када се у нашој Цркви празнују преподобни оци Мојсеј Мурин и Сава Псковски, 10. септембра 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Литургију у манастиру Светог великомученика Георгија у Ћелијама.

Епископу су саслуживали: игуман манастира Пиносава јеромонах Петар (Драгојловић), духовник манастира Драче јеромонах Онуфрије (Вранић), архијерејски намесник колубарско-посавски протојереј ставрофор Златко Димитријевић, настојатељ манастира у Ћелијама јеромонах Доситеј Хиландарац, протојереј-ставрофор Александар Новаковић, протојереј ставрофор Војислав Одавић, протођакон Иван Гашић и ђакон Никола Урошевић. Чтецирали су: вероучитељ Никола Иванковић и студенти Лазар Марјановић и Ђорђе Одавић, док су за певницом певали иконописац Александар Павлић и вероучитељи Дејан Јовановић и Немања Радоичић.

СВЕТОМ ЛИТУРГИЈОМ И ПРИЗИВОМ СВЕТОГ ДУХА НА УЧЕНИКЕ ОБЕЛЕЖЕН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У СТАНОВУУ уторак 10. септембра 2019. године, када наша црква слави преподобног Мојсеја Мурина и преподобног Саву Псховског, служена је света Литургија у храму Светог Пантелејмона у Станову, а током Литургије упућене су молитве за почетак школске године.

Свету Литургију је служио протојереј-ставрофор Синиша Марковић. За певницом су певали: протојереј Сретко Петковић, ђакони: Недељко Дикић и Немања Стојковић.

ЈАВНИ ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “СВЕТИ САВА” У КИЈЕВУУ оквиру X Госпојинских свечаности у Епархији шумадијској 10. септембра 2019. године у Основној школи “Свети Сава” у Кијеву одржан је Јавни час духовности на тему “Свети Сава и Српска православна црква у наручју Пресвете Богородице”.