Чланци поређани по датуму: субота, 09 јануар 2016

ПРОСЛАВА БОЖИЋА У КРАГУЈЕВЦУБАДЊИ ДАН

Православна црква данас слави рођење Сина Божијег, Његов долазак у свет, Његово рођење у телу. Рођење Господа Исуса Христа је свеопшта, свечовечанска радост. Његовом рођењу радују се и небо и земља, радују се на небу анђели Божији.

Сабрана око Трпезе Господње, око Тела и Крви Господње, Црква је данас на Бадњи дан, у Саборном храму, славила НоворђеногБогомладенца и свето име Његово. Са Његовим Преосвештенством Епископом шумадијским Господином Јованом који је предводио ово евхаристијско славље, саслуживало је братство Саборног храма.

БОЖИЋНА РАДОСТ У МЛАДЕНОВЦУУ оквиру прославе празника Рођења Христовог, братство храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу је на иницијативу Архијерејског намесника младеновачког протојереја Жељка Ивковића организовало низ пригодних догађаја. На Бадње вече, 6. јануара, након Великог повечерја и освећења бадњака верујућим Младеновчанима је подељено неколико стотина бадњака. Стога, ни у овим тешким временима нико није остао ускраћен за овај древни елемент прославе Божића. Након богослужења у порти младеновачког Храма обављено је ложење бадњака у присуству неколико хиљада Младеновчана које ни временске непогоде нису спречиле да се окупе око своје Цркве, а потом и традиционално послужење. Оно што је важно истаћи је да су сами верници, на позив старешине храма Успења Пресвете Богородице протојереја Слободана Кеџића, обезбедили сву храну и пиће, којим су се окупљени окрепили.