Чланци поређани по датуму: понедељак, 15 фебруар 2010

ПОМЕН ВОЖДУ КАРАЂОРЂУ И УСТАНИЦИМА У ОРАШЦУНакон Литургијске прославе Сретења Господњег у Орашцу 14. фебруара, а у оквиру прославе дана државности Републике Србије, 15. фебруара 2010. године Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је у Орашцу помен Вожду Карађорђу и свим устаницима који су животе дали у борбама за слободу Српског народа.

СРЕТЕЊСКА  ПРОСЛАВА  У  ОРАШЦУНакон што је Свети архијерејски Синод СПЦ издао саопштење у коме се обавештава верни народ да је због раног празновања Васкрса, самим тим и раног почетка Великог и Часног поста, дошло до померања датума празновања одређених празника у месецу фебруару, празник Сретења Господњег је ове године, како то и богослужбено правило налаже, литургијски прослављен у храму Вазнесења Христовог у овом питомом и националном историјом овенчаном шумадијском селу дана 14. фебруара.

СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА - ЗАДУЖБИНА ПОРОДИЦЕ МАРКОВИЋ ИЗ ТОПОЛЕЦрква Света Три Јерарха која се налази на опленачком гробљу у Тополи, иначе задужбина породице Марковић из Тополе, прославила је на дан празника своју храмовну славу.