Чланци поређани по датуму: субота, 01 септембар 2012

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА БАШТИНА ПРАВОСЛАВЉАУ епархијској Сали у порти Саборне цркве у Крагујевцу у четвртак 31. августа 2012. године отворена је изложба Баштина Православља, у организацији Завода за заштиту споменика града Крагујевца. Ова изложба представља још један у низу догађаја у оквиру III Госпојинских свечаности, које су почеле 23. августа и трајаће до 21. септембра 2012. године.

СВЕТИ РОМАН ПРОСЛАВЉЕН У РЕКОВЦУПоводом храмовне славе Светог Романа српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Рековцу. Првојерарху саслуживало је свештенство и монаштво Епархије шумадијске. После прочитаног јеванђеља Владика Јован обратио се беседом верном народу. Честитајући славу свима, Првојерарх је говорио о Светој Литургији као најсветијем чину Цркве, те да служењу Свете Литургије предходи посебна припрема, а та припрема на првом месту јесте духовна али и физичка. Уколико нисмо спремни за литургију, уколико не знамо шта треба да појемо, уколико наше мисли нису уперене ка Господу онда настаје неред, а Бог то засигурно не воли.

ЦРКВА ХРИСТОВА ЈЕ МЕСТО СВАКЕ УТЕХЕ И СПАСЕЊАУ понедељак 27./ 14. августа, на дан када наша Црква молитвено прославља сећање на Светог Пророка Михеја, у Храму Светог Саве на Аеродрому, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење братства Храма и верни народ, који се окупио да прослави празник са својим Архијерејем.