Чланци поређани по датуму: субота, 04 мај 2019

ОБРОЦИ ИЗ АКЦИЈЕ “ГЛАДАН БЕЈАХ И НАХРАНИСТЕ МЕ” ПОДЕЉЕНИ ПОТРЕБИТИМАОве године, као и претходних, на почетку Великог поста, братство храма Светога Саве на Аеродрому у Крагујевцу покренуло је акцију на јеванђелски позив Христа Спаситеља “Гладан бејах и нахранисте ме”.

КРШТЕЊЕ ПРИНЦЕЗЕ НАТАЛИЈЕ КАРАЂОРЂЕВИЋ НА ОПЛЕНЦУ“Идите, дакле, и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа. Учећи их да држе све што сам вам заповедио; и ево, ја сам са вама у све дане до свршетка века. Амин.” (Мт.28.19-20)

“Данас је радостан дан и за Цркву на земљи, али и за Цркву на небу, јер нема ништа достојанственије, величанственије него бити члан цркве”, рекао је Владика Јован многим окупљеним гостима из Србије и из иностранства приликом једног од најзначајнијих и најсвечанијих крштења на Опленцу.

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ШУМАРИЦАМАУ суботу Светле и Васкрсне седмице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у крагујевачком насељу Шумарице у цркви Светог великомученика Георгија.

У васкршњој радости, верни народ ове Богом чуване парохије сакупио се око свог светог храма и радосно, предвођен својим парохијским свештеником Срђаном П. Тешићем дочекао свог Владику.