Чланци поређани по датуму: понедељак, 25 јул 2011

ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА БОГОРОДИЦЕ ТРОЈЕРУЧИЦЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, на празник Светих ученика Прокла и Иларија и иконе Пресвете Богородице Тројеручице 25. јула 011. године, служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Каленић.
Литургијско сабрање поводом прославе  празника чудотворне Иконе Богородице тројеручице, чија се копија налази у манастиру Каленићу, улепшало је литургијско  крштење мале Љубице из Параћина.

СВЕТA АРХИЈЕРЕЈСКA ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА"Оно што око не виде, ухо не чу,и у срце човеково не уђе ,то припреми Господ онима који Га љубе"
У дан Свештеномученика Панкратија,св. Теодора и св.мученика Гламочких и Куленвакуфских (петак шести по Духовима),Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г.Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

У беседи на  јеванђеље Преосвећени нам открива чему је слично и шта јесте Царство Небеско. А оно је бисер који је изнад сваког другога блага. Ако са православном вером,надом живимо љубећи Бога и ближње, откривамо да тај бисер јесте Христос.

ImageУ понедељак 25. јула 2011. године, Црква у крагујевачком насељу Мале  Пчелице  прославила је своју храмовну славу Икону  Пресвете Богородице Тројеручице. Литургијом  је началствовао пензионисани свештеник Живомир Миловановић уз саслужење свештеника Слободана Бабића, Горана Ђерковића, Душана Илића, Александра Јовановића, Срећка Зечевића, Мирка Шиљковића и госта из Тимочке епархије, пензионисаног протојетеја Николе Петронијевића.
Литургију је својим појањем украсио хор крагујевачке Саборне цркве.Након прочтаног Јеванђеља надахнуту беседу одржао је свештеник Сабор храма Срећко Зечевић.