Чланци поређани по датуму: уторак, 15 април 2014

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА МЛАДЕНОВАЧКОГ Дана 11. априла 2014. године на празник Преподобног Марка Ареутског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Администратор жички Г. Јован служио је Литургију Пређеосвећених Дарова у храму Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.

У недељу 6. априла 2014. године навршило се шест месеци од упокојења протојереја-ставрофора Миленка Дидића, бившег Архијерејског намесника орашачког.

Парастос над гробом упокојеног саслужитеља обавили су свештеници орашачког намесништва, у присуству породице и пријатеља проте Миленка.

Вјечнаја памјат!

јереј Александар Миловановић

ВРБИЦА У СОПОТУУ суботу, 12. априла 2014. године, у храму Вазнесења Господњег у Сопоту, ученици ОШ “Јелица Миловановић” су заједно са својим вероучитељима Јеленом Четник и Бојаном Миленовићем узели учешћа на вечерњем богослужењу, које је служио протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић.

Оно што посебно радује Цркву Божију у Сопоту јесте велики број деце која су дошла у храм Вазнесења Господњег, да по угледу на ону јерусалимску дочекају Спаситеља и да Му кличу “Осана на висинама“.