Чланци поређани по датуму: уторак, 29 септембар 2015

ЛИТУРГИЈУ У “ЗЕМЉИ ЖИВИХ” У БРАЈКОВЦУУ четвртак, 24. септембра 2015. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у заједници за лечење и ресоцијализацију оболелих од болести зависности “Земља живих”, у Брајковцу. Владики су саслуживали протојереј Бранко Ћурчин, духовник православне заједнице “Земља живих”, протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, Архијерејски намесник Колубарско-посавски, протојереј-ставрофор Марко Митић, јереј Родољуб Војиновић, као и протођакон Иван Гашић и ђакон Никола Урошевић. Служби је присуствовао и господин Милета Радојевић, председник Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама у Влади Републике Србије.

СЛУЖЕЊЕ ЕПИСКОПА У ВРАНИЋУДана 26. септембра 2015. године, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован, служио је у храму Светог пророка Илије у Вранићу. Владику је дочекао велики број верног народа. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Видо Милић и јереји Александар Грујић, Жељко Милић и Слободан Савковић.

У петак 25. септембра 2015. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Храму Св. Петке у крагујевачком насељу Виногради.

ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 23. септембра 2015. године, када Света православна црква слави Свете Мученице Минодору, Митродору и Нимфодору, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

СЛУЖБА БОЖИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ТРНАВИНа празник Воздвижења Часног Крста – КРСТОВДАН, 27. септембра 2015. године, служена је Света Литургија у храму Светог пророка Илије у Трнави, Свету Литургију служио је парох трнавски протојереј-ставрофор Слободан Богојевић.

ПУТЕВИМА СВЕТОГ ДЕСПОТА СТЕФАНА ЛАЗАРЕВИЋАУ оквиру пројекта “Путевима светог деспота Стефана Лазаревића” који је финансирало Министарство правде – Управа за сарадњу са црквама и верским заједницама и благословом наше Свете Цркве, ученици четири градске основне школе у Смедеревској Паланци, имали су прилику да се кроз различите радионице и предавања упознају са традицијом, наслеђем и културном баштином.