Чланци поређани по датуму: среда, 28 јануар 2009

ImageЛета Господњег 2009. Српска црква слави Светог Саву првојерарха, учитеља, просветитеља, сејача свега доброг и благоразумног и узвишеног у роду нашем. Тешко је наћи грандиозну личност не само у нашој историји, него и у историјама других народа, чија ореола и харизма ни у једном временском периоду није ни потамнела ни застарела. Личност која је толико актуелна и савремена и око које се у сваком времену могу сабрати сви људи добре воље без обзира на политичке, идеолошке и философске погледе и ставове. Та личност је Свети Сава.

7. СВЕТОСАВСКА ДУХОВНА АКАДЕМИЈА У ЈАГОДИНИУ понедељак, 26. јануара Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је бденије у храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини уочи празника Светог Саве.

Седму годину заредом Јагодинска црквена општина и вероучитељи у част и славу Светог Саве организују Светосавску недељу са различитим културним и спортским садржајем.

ImageДуховни центар Саборне цркве у Крагујевцу и у 2009. години намерава да настави са вишегодишњом праксом представљања најзначанијих тема, догађаја и личности из савременог живота Цркве односно из актуленог богословља, философије, историје и културе. Потврда тога је и започети циклус предавања на тему: „СРПСКА ТЕОЛОГИЈА У XX ВЕКУ“.