Чланци поређани по датуму: петак, 05 април 2019

УЧЕНИЦИ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ ИЗ ЛАЗАРЕВЦА ПОСЕТИЛИ МАНАСТИР СТУДЕНИЦУУ склопу ваннаставних активности, ученици средње Техничке школе из Лазаревца су 5. априла 2019. године заједно са својим вероучитељем Иваном Гавриловићем посетили манастир Студеницу. По благослову игумана студеничког архимандрита Тихона обезбеђени су бесплатан дводневни боравак и храна за све поклонике. У том периоду ученици су обишли испосницу светог Саве у којој је служена света Литургија и током које су се причестили.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА РАЧАНСКОГ У САРАНОВУЖивописнo шумадијскo село Сараново имало је част да у петак четврте недеље Васкршњег поста, 5. априла 2019. гoдинe када се слави спомен на Преподобног Никона, угости Епископа шумадијског Господина Јована. Он је уједно служио Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова у храму посвећеном празнику Велике Госпојине. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник рачански протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј-ставрофор Милан Борота, протонамесник Горан Живковић и јереј Ивица Камберовић, као и ђакони Урош Костић, Марко Арсенић и Стеван Илић.

УЧЕНИЦИ ОШ “РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ” ПОСЕТИЛИ САБОРНИ ХРАМ У КРАГУЈЕВЦУУ петак четврте недеље Великог поста која се назива и Крстопоклоном на празник Преподобног Никона, Света Литургија пређеосвећених Дарова служена је у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу.

Литургијом је началствовао јереј Слободан Савић уз саслужење протођакона Ивана Гашића. Велики број верника је био присутан на Литургији и тиме узео учешћа у њој. У литургијском сабрању активно учешће су узели ученици трећег разреда Основне школе “Радоје Домановић”, који похађају верску наставу и грађанско васпитање, а који су дошли у пратњи свог вероучитеља Стефана Радисављевића и учитељице Мирјане Словић.