Чланци поређани по датуму: среда, 13 март 2013

КРШТЕЊЕ И РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ЛАЗАРЕВЦУУ недељу, 10. марта 2013. године, када Црква Божија прославља светог Тарасија Цариградског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Лазаревцу, у храму Светог великомученика Димитрија. Епископу су салуживали Архијерејски намесници: орашачки – Мића Ћирковић, протојереј-ставрофор; колубарско-посавски – Златко Димитријевић, протојереј-ставрофор; младеновачки – Жељко Ивковић, јереј; као и протојереј Александар Новаковић. Литургијско славље увеличао је хор „Свети Димитрије“ под вођством јереја Владимира Стојковића. Хор је овог пута био појачан новим члановима, штићеницима заједнице „Земља живих“. На овакав начин, препознајући и усмеравајући Богом дароване таленте, кроз Свету Литургију, најбоље се остварује оно што је циљ ове заједнице, ресоцијализација њених чланова.

НА ЗАДУШНИЦЕ ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У ХРАМУ ВАСКРСЕЊА ГОСПОДЊЕГ НА ГРОБЉУ БОЗМАНУ суботу 09. марта 2013. године на задушнице када се цела наша Црква и сви хришћани сећају својих умрлих, епископ Јован служио је Свету Литургију у Цркви Васкрсења Господњег, на Бозману. На Светој Литургији било је присутно око тридесетак верника, а највећа радост било је ново рукоположење ђакона Милана Кеџића у чин свештеника.

Након прочитаног Јеванђеља Епископ се обратио верницима јако лепом беседом наглашавајући да су сви они који су уснулу и даље живи у Господу ако се ми њих сећамо и ако их помињемо на Светој Литургији.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАТАРУШКОЈ БАЊИЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор Епархије жичке, Господин Јован, служио је 08. марта 2013. године Свету Архијерејску литургију у храму Св. великомученика кнеза Лазара у Матарушкој Бањи уз саслужење осморице свештеника и тројице ђакона.

На Св. Литургији, Владика је рукоположио у чин ђакона теолога Милана Костића из Матарушке Бање, а у чин презвитера јерођакона Јелисеја (Вујовића) сабрата манастира св. Тројице на Овчару.