Чланци поређани по датуму: недеља, 14 новембар 2021

ЕПИСКОП ЈОВАН: „ЗАМОЛИМО ГОСПОДА ДА НАМ ПОМОГНЕ, ДА НАМ „ОТОВОРИ УШИ“ ДА ЧУЈЕМО, АЛИ НЕ САМО ДА ЧУЈЕМО РЕЧ БОЖИЈУ, НЕГО ДА ЈЕ И ИСПУЊАВАМО“

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је на празник Светих бесребреника Козме и Дамјана, у недељу 14. новембра 2021. године, Свету Архијерејску Литургију у Саборној цркви Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу.

Епископу су саслуживали свештеници и ђакони Саборног храма, док је Литургијском благољепију допринело појање мешовитог хора „Успења Пресвете Богородице“, предвођено дирегентском палицом протојереја Драгослава Милована.

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ СВЕТИСЛАВ РАДОСАВЉЕВИЋ, ПАРОХ МИЛОШЕВСКИ

У петак, 12. новембра 2021. упокојио се у Господу, наш брат у Христу, протојереј Светислав Радосављевић, парох милошевски.

Протојереј Светислав Радосављевић рођен је 19. октобра 1960. године у Свилеуви, општина Коцељева, од оца Живојина Радосављевића и мајке Живане.

Основну школу завршио у Коцељеви, а Богословију Света Три Јерарха у Манастиру Крки, као један од најбољих ученика у генерацији, 1980. године.

СВЕТИ БЕСРЕБРЕНИЦИ И ЧУДОТВОРЦИ КОЗМА И ДАМЈАНБлагодат исцељења примивши, здравље дајете онима који су болесни, чудотворци Козмо и Дамјане, лекари преславни, вашом посетом победисте демонске подвале, свет исцељујући чудесима.

Бесребреници и чудотворци, рођени су негде у Азији од оца незнабошца и мајке хришћанке. По очевој смрти, мајка Теодотија посветила је све своје време и труд да синове васпита и подигне као истините хришћане. Младићи су стасали и изучили лекарске вештине па су колико својим знањем и вештином, толико и именом Господа помагали многим болесницима. Прозвани су безмедним врачима, тј. бесплатним лекарима који су примили Христову заповест: бадава примистe, бадава дајите (Мт. 10, 8), а никада нису наплаћивали своје услуге.