Чланци поређани по датуму: среда, 18 јануар 2017

ИСТИНСКА МУДРОСТ ЈЕ У ИСПУЊАВАЊУ ГОСПОДЊИХ ЗАПОВЕСТИЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Годподин Јован принео је Бескрвну Жртву у понедељак 16. јануара у храму Првог српског Архиепископа светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром. Шумадијском Архијереју саслуживали су протојереј- ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протонамесник Немања Младеновић и ђакон Милош Ђурић.

ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ Г. ЈОВАН У ОБРЕНОВЦУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, администратор Епархије ваљевске у време боравка Епископа Милутина у Митрополији аустралијско – новозеландској, 15. јануара 2017. године служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу, уз саслуживање епархијског свештенства.

По доласку, Епископа Јована испред храма је поздравио о. Александар Вучај, пожелевши добродошлицу и благодарност Епископу Јовану за љубав и молитве за народ Обреновца.

СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАРШИЋУУ суботу 14. јануара 2017. године, када Црква празнује Обрезање Господње, Светог Василија Великог и Нову Православну годину Господњу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Василија Великог у Маршићу. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, протојереј Владимир Ћировић, протонамесник Сретко Петковић и протођакон Иван Гашић.

ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМАУ петак 13. јануара 2017. године Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанаци ђакон Милутин Гашевић.

У Београду, дана 17. јануара 2017. године, упокојио се у Господу протојереј Томислав Тадић, пензионисани парох кораћички, у 77-ој години живота.

Опело ће бити одржано у четвртак 19. јануара у 14 часова у храму Силаска Светог Духа на Апостоле у Кораћици. Прота Тома ће бити сахрањен на Петкајском гробљу у Кораћици.

Вечан му спомен! Бог нека му душу прости и подари рајско насеље!

У Крагујевцу, дана 15. јануара 2017. године, упокојио се у Господу протојереј Станко Секулић у 62-ој години живота.

Опело ће се одржати у среду 18. јануара у 12 часова на крагујевачком градском гробљу Бозман у храму Васкрсења Господњег.

Вечан му спомен! Бог нека му душу прости и подари рајско насеље!