Чланци поређани по датуму: понедељак, 23 април 2012

НОВА ЦРКВА БРВНАРА ПОСВЕЋЕНА СВЕТОМ ЈОАНИКИЈУ, ПРВОМ АРХИЕПИСКОПУ СРПСКОМ, ОСВЕЋЕНА У КАРАЂОРЂЕВОМ ОРАШЦУНа Томину недељу, 22. априла 2012. године, радост и красота освећења новог Дома Божијег обасјала је Шумадију и историјски Орашац. Новоподигнута црква- брвнара, посвећена првом Патријарху српском Јоаникију на имању породице Карић- Недељковић у Орашцу, освећена је од стране Преосвећеног Епископа шумадијског Г. Јована, уз саслуживање Преосвећеног Епископа рашко- призренског Г. Теодосија и свештенства Епархије шумадијске и Архиепископије београдско- карловачке.

Чину освећење, поред бројних верника из околине и породице и пријатеља ктитора ове богомоље, присуствовала је и игиманија манастира Пећке Патријаршије мати Февронија, као и игуманија манастира Ваведење из Београда мати Анастасија, са сестринствима.

ЦРКВА У ИЛИЋЕВУ ПРОСЛАВИЛА ТОМИНУ НЕДЕЉУУ недељу Антипасхе, Црква Божија у Илићеву, прославила је Томину недељу, будући да је и сама посвећена истоименомом апостолу, кога као храмовну славу прославља 19. октобра.

Изградња храма још увек није завршена, иако је огроман помак направљен у последњих неколико година од када је на илићевску парохију дошао млади свештеник Владимир Ћировић, али је зато направљен огроман искорак када је у питању изградња живе Цркве Божије, што се видело и на самој литургији, коју је својим појањем улешао хор састављен од парохијана који са радошћу и редовно учествују у евхаристијским сабрањима заједно са својим парохијским свештеником.