Веронаука
ЂАЧКИ РАДОВИ – ПРВА КРАГУЈЕВАЧКА ГИМНАЗИЈА ПДФ Штампа Ел. пошта

Ученици Прве крагујевачке гимназије показали су своја размишљања на теме СМРТ БЛИЖЊЕГ, ТИ, ЗАШТО?, ЗАШТО СМО ТОЛИКО НЕЗАХВАЛНИ? и ЗАШТО ПОНЕКАД ЗАБОРАВЉАМО ДА БУДЕМО ЉУДИ? Тим темама их је заинтересовао њихов вероучитељ Драган Степковић, дипломирани теолог.

Опширније...
 
ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА У МЛАДЕНОВЦУ ПОВОДОМ 1700 ГОДИНА МИЛАНСКОГ ЕДИКТА ПДФ Штампа Ел. пошта

ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА У МЛАДЕНОВЦУ ПОВОДОМ 1700 ГОДИНА МИЛАНСКОГ ЕДИКТАС обзиром на то да се налазимо у години у којој славимо 17 векова од доношења знаменитог Миланског едикта, ученици ОШ „Момчило Живојиновић“ из Младеновца су желели да овај јубилеј обележе пригодном изложбом. Ђаци који похађају Верску наставу (њих око 760 од 1. до 8. разреда) предвођени вероучитељима јерејем Иваном Ненадовићем, ђаконом Марком Јефтићем и господином Бојаном Вићовцем, као и наставницом Ликовне културе госпођом Славицом Вишњић изабрали су међу више стотина радова оне најбоље, тј. оне ликовне приказе који на најбољи начин осликавају лик Светог равноапостолног цара Константина Великог и чувени догађај код Милвијског моста.

Опширније...
 
И УМЕТНОСТ ЛЕЧИ... ПДФ Штампа Ел. пошта

И УМЕТНОСТ ЛЕЧИ...У понедељак, 23. децембра, у просторијама свечане сале Друге крагујевачке гимназије одржан је хуманитарни концерт под називом „И уметност лечи“. Повод и циљ овог концерта је прикупљање новчаних средстава за лечење нашег суграђанина и брата у Христу, Стефана Јовановића. Учешће у музичким интерпретацијама узели су ученици Друге крагујевачке гимназије и средње музичке школе “Др Милоје Милојевић”.

Опширније...
 
АКЦИЈА “22. ОКТОБАР” ПДФ Штампа Ел. пошта

АКЦИЈА “22. ОКТОБАР”Другу годину за редом, ученици верске наставе Средње музичке школе “Др Милоје Милојевић” из Крагујевца, са својим вероучитељем Предрагом Обровићем, организују и изводе акцију “22. Октобар”.

Након тужног, за Крагујевац и Шумадију, 21. октобра, долази 22. октобар прожет живом децом, живим осмесима на њиховим лицима и живом врлином од њих испољеном.

Врлински карактер ове акције и присуство младих људи као њеног централног покретача и реализатора, наметнуло је симболично име акције – “22. Октобар”.

Опширније...
 
СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ ПОВОДОМ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СЛУЖЕЊА ПДФ Штампа Ел. пошта

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ ПОВОДОМ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СЛУЖЕЊАЖИВОТ У ЦРКВИ И ЗА ЦРКВУ

Двадесетогодишњица архијерејског служења, десетогодишњица владичанства у Шумадији и четири деценије од рукоположења у чин јеромонаха данашњег Владике шумадијског Господина Јована Младеновића обележена је и прослављена од стране клира и верника Шумадијске епархије објављивањем монументалне књиге-споменице “Такав нам архијереј требаше” у којој се речју и сликом сведочи о његовом животу у Цркви од искушеничких дана до савременог доба.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 2 од 12

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,